Open Call: Tid i rum

Ansøg om lokale og faglig sparringspartner til et kunstnerisk udviklingsforløb af én uges varighed i foråret i Kulturhuset Indre by i København. Forløbet giver jer mulighed for at undersøge et kunstnerisk tema, form, arbejdsmetode eller lignende i et tidligt stadie i en kunstnerisk proces.

Udviklingsplatformen giver med disse kunstneriske udviklingsforløb tid i rum til refleksion og nyskabelse gennem kunstneriske undersøgelser. Forløbene gives fortrinsvist til scenekunstneriske undersøgelser, som tager afsæt i kollektive, kunstneriske samarbejder. Professionelle scenekunstnere og grupper, inden for den frie scenekunst, får herigennem mulighed for at fordybe sig i kunstneriske samarbejder og undersøge et kunstnerisk tema, form, arbejdsmetode eller lignende i et tidligt stadie i en kunstnerisk proces.

Datoer:

1 uges forløb pr. projekt i uge 20 (ultimo maj) eller 22 ( primo juni).
Begge uger er fra og med mandag til lørdag fra kl. 08.00 – 16.00.
Der udbydes i alt 4 forløb af 1 uges varighed.

Det får I:

  • Et lokale centralt i København stillet gratis til rådighed ( Salen eller Mødelokale 1).
  • Critical feedback via. ekstern konsulent, dramaturg el. samtalepartner i perioden.
  • Et mindre rådighedsbeløb til materialer.
  • Synlighed via UP’s kanaler efter aftale.

TID I RUM udbydes i foråret 2021, som et pilotprojekt. Får I tildelt et TID I RUM-forløb, håber vi derfor, at I vil stille jer til rådighed for en intern evaluering af TID I RUM, samt deltager i et opfølgende brancheseminar i juni om kunstnerisk udvikling.

Om lokalerne:

Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3,1359 København K.

Salen
Salen har en scene med professionelt lyd- og lysudstyr. Den kan rumme op til 200 mennesker og er oplagt som ramme for udvikling af projekter, der kræver meget plads. Det er en stor Black Box, med parketgulv i træ. Salen har store spejlpartier og et godt musikanlæg og er derfor også oplagt til koreografisk arbejde. Der er WIFI i salen. Det er muligt at mørklægge salen.

Mødelokale 1
Et stort, elegant og lyst lokale med ovenlys og linoleumsgulv. Mødelokale 1 er tilgængeligt via trappe og elevator. Der er WIFI i lokalet. Der er et fastmonteret whiteboard, flipover, projektor og lærred med VGA og HDMI-udtag. Der er trådløst internet i lokalet.

Om faglig sparringspartner

Den faglige sparringspartner ansættes efter forudgående aftale med Udviklingsplatformen. I er velkomne til at anbefale én, som I gerne vil have. Udviklingsplatformen står som garant for, at I får tildelt en sparringspartner, der matcher netop jeres behov. Sparringspartneren ansættes i alt ca. 8 timer.

Hvem kan søge?

Scenekunstnere, som udøver professionel scenekunst. I vurderingen af, hvad der kan betragtes som professionel scenekunst, lægger vi dels vægt på de medvirkendes uddannelsesmæssige baggrund og scenekunstneriske erfaring og dels på projektets scenekunstneriske koncept og form.

Mindst en af ansøgerne skal derfor have minimum 3 års erfaring som professionel scenekunstner.

Forløbene kan primært søges af professionelle scenekunstnere, der har modtaget støtte fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst, men mangler tid i rum til kunstnerisk udvikling.

Man behøver ikke have et etableret kompagni med CVR for at kunne ansøge. Vær opmærksom på at forløb fortrinsvist gives til scenekunstneriske undersøgelser, som tager afsæt i kollektive, kunstneriske samarbejder.

Det er det performative scenekunstneriske udtryk, som skal være bærende for forløbene. Da forløbene også lægger op til tværæstetiske samarbejder kan en eller flere af aktørerne også være professionelt udøvende kunstnere fra andre kunstgenre –  f.eks. musiker, billedkunstner eller andet.

Hvordan søger man?

I ansøger ved at udfylde et ansøgningsskema, samt uploade en kort beskrivelse af den kunstneriske undersøgelse. ‘

ANSØG HER SENEST TIRSDAG D. 6. APRIL Kl. 12

Kuratering

I denne pilot for TID I RUM står Udviklingsplatformen selv for kuratering af de kunstneriske undersøgelser, som kommer ind via TID I RUM Open Call.

I kurateringen prioriterer vi kollektiver og kunstneriske samarbejder på tværs af fagskel, samt kunstneriske undersøgelser med en stærk kunstnerisk intention el. vision. Vi prioriterer samlet set metodemangfoldighed og projekter, hvor den kunstneriske undersøgelse er kernen i projektideen.  

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til TID I RUM så kontakt vikarierende kunstnerisk udviklingschef Astrid Hansen Holm via astrid@udviklingsplatformen.dkTID I RUM er blevet til i samarbejde med DIT:KBH.