Mentorprogram

Sæt fokus på din faglige og personlige karriereudvikling med Udviklingsplatformens Mentorprogram.

I det 1-årige mentorprogram får du mulighed for at få sat perspektiv på din praksis og få faglig sparring, uanset hvor du er i din karriere. Via mentorprogrammet bliver du matchet med en kvalificeret mentor, der primært er producent, og som har værdifuld erfaring og indsigt relevant for netop dig.

Styrk din producentpraksis

Du er scenekunstproducent eller selvproducerende scenekunstner og kan eksempelvis have fokus på:

  • Erhvervsudvikling og økonomisk vækst. F.eks. samarbejde mellem kunst, erhverv og kommercielle indtjeningsmuligheder.
  • Internationalisering, kommunikation med internationale presenters, udvidelse af internationalt netværk
  • Organisationsudvikling/organisationsopbygning
  • Ledelsesbevidsthed. Selvstændighed. Troen på sig selv som producent/modighed. Bevidsthed om ens egen formåen/rammer både privat og professionelt. Den svære samtale. Prioritering.
  • Publikumsudvikling og et ønske om en mentor, som har haft succes med netop dette.
  • At værket får et langt liv og fokus på processerne, der kan realisere det
  • Eller helt andre ambitioner, som du definerer i din ansøgning.

Fakta om forløbet

Der optages ml. otte – ti mentees i programmet.

Mentor og mentee har i forløbet ca. 7 møder inkl. 3 obligatoriske fællesmøder. Det første fællesmøde for mentorprogrammet 2021/22 finder sted i december 2021. Dato udmeldes snarest.

I fastsætter selv datoerne for de fire resterende møder, der er ml. de enkelte mentor-mentee par, som kan afholdes enten fysisk eller pr. tlf /skype i løbet af programmet.

Som mentee skal du være indstillet på at tage ansvar for forløbet, så du får mest muligt ud af det. Dvs. det er dit ansvar at arrangere møder med mentor, formulere dagsorden og følge op på de aftaler du indgår med din mentor.

Du forpligter dig til at vidensdele resultatet af dit forløb, både til Udviklingsplatformen, men også på et afsluttende seminar i november el. december 2022. Mentorprogrammet er gratis. Du skal selv afholde rejseudgifter til alle møder.

Sådan ansøger du

Mentorprogrammet 2021/22 kunne søges af:

  •  Scenekunstproducenter og selvproducerende scenekunstnere, der ønsker at videreudvikle deres producentpraksis.

DEADLINE FOR MENTORPROGRAMMET 2021/22 var d. 9 sep. 2021


Som scenekunstproducent el. selvproducerende scenekunstnere skal du beskrive dit nuværende arbejde og hvilke udfordringer og ambitioner, som du vil arbejde med som mentee.

Det er muligt, men ikke et krav, at foreslå en mentor i din ansøgning. Vi bruger det som guideline i hvilken mentor du bliver parret med.

Ansøgningen må max være 1 side og 1 side cv (2 sider i alt samlet i en PDF) som uploades via ansøgningsformularen.

Målgruppe

Mentorprogrammet retter sig mod scenekunstproducenter, selvproducerende scenekunstnere , der arbejder indenfor den frie scenekunst, projektstøttede teatre og mindre etablerede teatre.

Du kan både være garvet i faget med mange års erfaring eller være i starten af din karriere. Dog forventes det, at du har relevant erfaring som professionel producentvirksomhed indenfor scenekunstområdet, herunder også som scenekunstner.


Igangværrende mentorforløb 2020/21 med fokus på producentpraksis 

Mentee: Tone Haldrup Lorenzen

Administrerende & kunstnerisk leder, CuntsCollective 

Tone Haldrup Lorenzen er en instruktør og performer som arbejder i det udvidet felt af teater og performance kunst. Hun er kunstnerisk leder for den internationale performance kompagni CunstsCollective, som hun var med til at stifte i 2018. Hendes arbejde er blevet præsenteret i Kina, USA, Indonesien og gennem Europa.

På nuværende tidspunkt har Tone projekter i Brasilien i vente, hvor hun kuraterer et residency programmet ”No Rio há uma cidade que nos separa separates” og i Zimbabwe, hvor hun samarbejder med den Zimbabwiske kunstner Bob Tefadzwa om projektet The Art of War


Hendes arbejde centrerer sig om problematikker inden for seksualitet, køn, (af) kolonisering og territorialitet. Tone har en Master i Fine Arts fra Dell’Arte International School of Physical Theatre USA (2016).  

Mentor: Katrien Verwilt

Leder, Metropolis /KIT 

Katrien Verwilt er daglig leder hos Københavns Internationale Teater (KIT). KIT har været drivkraft for den internationale, tværgående og nutidige scenekunst i Danmark med en årlig international sommerfestival med skiftende fokus. Katrien er særlig begejstret for moderne dans og nycirkus og har været primus motor for Nycirkus Festivalen. Nu er KITs fokus på Metropolis, et mødested for performance, kunst og byen. Katrien arbejder med hele paletten; Hun er en del af adskillige internationale netværker, kuraterer, lægger program, søger finansiering, samarbejder, producerer, afvikler, administrerer, afrapporterer – selvfølgelig i et tæt samarbejde med sine kolleger. 

Katrien er uddannet i Romansk Filologi og Teatervidenskab i Leuven, Bologna og Aarhus og er samtidig uddannet Kaospilot. Hendes arbejdsliv startede som international koordinator i Københavns Kulturby 96, og hun er siden 1998 tilknyttet KIT. Katrien sidder desuden i bestyrelsen for Aalborg Teater, Hello!Earth og Teater Glimt.  


Mentee: Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Grundlægger, kunstnerisk leder og koreograf i kompagniet DON GNU.

Kristoffer Louis Andrup Pedersen er uddannet fra Statens Scenekunstskole i Moderne Dans. Han grundlagde i 2004 kompagniet Project-GNU, og har lige siden produceret forestillinger, arbejdet som underviser, danser og koreograf. Har turneret det meste af Danmark og resten af verdenen med egne forestillinger og for andre koreografer.  I 2010 stiftede han sammen med koreograf Jannik Elkær kompagniet DON GNU. Et huskompagni ved Bora Bora, hvorfra der produceres en årlig voksenforestilling + ungdomsforestillinger som sendes rundt i både DK og udlandet.  

Med Don GNU producerer Kristoffer forestillinger som med humor, poesi og kraftfuld fysik, skal bringe den nonverbale scenekunst tættere på det traditionelle teaterpublikum og give nye oplevelser, som skaber fysiske refleksioner og en større fysisk sanselighed. Modtager af legat fra Balletmester Albert Gaubiers og Poul Waldorffs Fond. By-kunstner i Horsens / Kulturmetroen. Huskoreograf / Entre Scenen. Huskoreograf / GRAN – teater for dans. 

Mentor: Per Kap Bech Jensen

Administrator på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret

Per Kap Bech Jensen er født 1981 i Seoul og uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet i 2010. Samtidig med studiet var han selvstændig med kunst- og kulturproduktionsvirksomheden Spontant, hvor det centrale var at få mennesker til at mødes og bryde vante sociale mønstrer igennem kunstnerisk produktion eller kulturelle genopdagelser.  
Han er indtil udgangen af 2020 administrator på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret (siden 2014) og fra 2021 teaterdirektør for samme sted. Har igennem forskellige projekter arbejdet nærgående med, hvordan kunst og kulturer kan være en transformerende kraft for fælleskaber igennem EU programmer og meget lokalt via Landsbylaboratoriet (2015) med hvad er landsbyens DNA er.  I 2010 opbyggede han den selvejende kulturinstitution DSI Swinging Europe (2010-2014, der arbejdede med unge jazz talenter fra hele EU og European Broadcasting Union. Sidder i forskellige bestyrelser bl.a. Dansk Talent Akademi og græsrodsforeningen Kulturdivisionen. 


Mentee: Simone Wierød  

Selvproducerende koreograf 

Simone Wierød er selvproducerende koreograf i det frie scenekunstfelt. Hun har base i København, men arbejder meget internationalt bl.a. gennem kunstneriske samarbejder, turnévirksomhed og kunstneriske residencies.

Hendes skabende arbejde er tværæstetisk og spænder over live performance, dansefilm og koreografiske installationer. Hun har senest har samarbejdet med den koreanske media arts duo Kimchi and Chips.  

Simone Wierød har siddet i bestyrelsen for HAUT siden 2017, hvor hun har været en del af holdet bag flere koreografiske initiativer, senest festivalen Y Choreography.  Derudover er hun aktiv som næst-forperson i brancheorganisationen De Frie Koreografer. Til dagligt arbejder hun side om side med billedkunstnere, arkitekter og litterater på det kreative kontorfællesskab VA11a, hvor de fleste af hendes ideer og koncepter bliver født og udviklet. Hendes arbejde er støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden, Københavns Kommune m.fl. 

Mentor: Lotte Kofod Ludvigsen

Leder af Kultursekretariatet, Syddjurs Kommune

Lotte arbejder som leder af Kultursekretariatet i Syddjurs Kommune, hvor hun står i spidsen for det team, som har ansvar for kultur, fritid, idræt og landdistrikter. Centralt i det arbejde er at skabe udvikling på tværs og understøtte de mange foreninger og organisationer i Syddjurs.

Lotte har en baggrund som kreativ producent på GRAN – teater for dans, Bora Bora og Teatret Svalegangen, hvor hun har fokuseret på udvikling af strategiske projekter, tværsektorielle partnerskaber, festivaler og residencies. Lotte er uddannet cand.mag. i dramaturgi fra Aarhus Universitet og med efterfølgende certificeringer i projektledelse og procesfacilitering.

Gennem sine mere end 15 år i kulturbranchen har hun arbejdet som teateranmelder, projektleder, udviklingskonsulent og producent, så vel dramaturg og librettist i produktioner. I perioden 2018-2020 gennemførte Lotte et ISPA Fellowship for ’emerging leaders’ med et personligt legat fra Statens Kunstfond. 


Mentee: Karoline Holm Michelsen  

Producent Fix&Foxy/MÆRKVÆRK/freelance

Karoline Holm Michelsen har en kandidatgrad i Performance-design og Kunsthistorie fra Roskilde Universitet og Københavns Universitet (2015). Hun er i øjeblikket producent og administrativ leder for flere projektstøttede kompagnier.

Siden 2017 har hun været fast producent for kompagniet Fix&Foxy som arbejder med publikumsinddragende, nyudviklede og internationale formater og teamtikker der konstant overrasker og udfordrer publikum.

Herudover er hun administrativ leder i det turnérende ungdomsteater MÆRKVÆRK som producerer forestillinger målrettet teenagere. Karoline arbejder derudover freelance som producent og projektleder på diverse nye formater inden for scenekunst og musik. Mentor: Mette Wolf

Teaterdirektør, Nørrebro Teater


Mette Wolf har siden januar 2015 været Teaterdirektør på Nørrebro Teater.

 Hun er uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet i 2001 og har siden da arbejdet som dramaturg og manuskriptforfatter på bl.a. både “Arvingerne” og “Cirkus Summarum”.  

Hun har undervist på Statens Scenekunstskoler og i kunst- og kulturformidling i andre forskellige sammenhænge.

Fra 2004-2011 var Mette Wolf udviklingschef på Betty Nansens Teater.


Se Mentor/Mentee par i Mentorprogram 2018/19.

Se Mentor/Mentee par i Mentorprogram 2019/20


Interviews med tidligere mentor-menteepar

Mentee David Price / Black Box Dance Company og mentor Mette Bryndum / Sort/Hvid +


Mentee Gitte Kielberg og mentor Jens Frimann Jensen / Helsingør Teater & Passagefestival +


Mentee Astrid Hansen Holm / Vontrapp og mentor Mikkel Harder Munck-Hansen / tidligere Direktør for Nordic House, Reykjavik og tidligere Skuespilchef for Det Kongelige Teater +

Mentee Betina Rex / Rapid Eye og mentor Louise Richards / Motionhouse +


Mentee Gritt Uldall-Jessen / Nydanskeren Jimbuts Kulturforening, og mentor Eva Hartmann / GobSquad +


Mentee Jonas Schou Hansen / GLiMT og mentor Thorkild Andreasen / Carte Blanche +


Hvis du har spørgsmål til Mentorprogrammet så kontakt os via mentor@udviklingsplatformen.dk

Mentorprogrammet er skabt på baggrund af Udviklingsplatformens målsætning om karriereudvikling og opkvalificering af fagligheden for producenter og scenekunstnere.

Mentorprogrammet er støttet af: