Udlånsbank

Mangler du lys, lydgear eller AV-udstyr til din forestilling? Så kan du låne det gratis via Udviklingsplatformens udlånsbank for professionelt scenekunstudstyr.

Teknisk udstyr købt for kulturstøttekroner skal komme flest mulige i scenekunstbranchen til gode, i stedet for at samle støv på et lager.

Udlånsbanken råder over et udvalg af udstyr til professionel scenekunst. Udlån i Udlånsbanken foregår på samme måde som når teatrene låner udstyr af hinanden. Som låner skal du selv hente udstyret i vores sluse hvor det er stillet frem til dig på forhånd. Der er ikke nogen tilstede på lageret når du henter det.
Det er ikke muligt at låne et samlet sæt af gear til hele lys/lyd eller AV produktioner og ej heller muligt at få teknisk support.

Bidragsydere til Udlånsbanken: Københavns Musikteater, Det Lille Turnéteater, Hotel Pro Forma, Teater Grob og Rasmus Kreiner.

Hvem kan låne?

Udlånsbanken drives af frivillige og kan ikke sammenlignes med et professionelt udlejningsfirma.
Det er et krav fra Udlånsbanken, at du har teknisk indsigt og kan navigere i bookingsystemet for at kunne låne udstyret. Du skal selv være i stand til at betjene udstyret og du skal vide hvordan det håndteres. Udstyret skal tilbageleveres i samme stand. Evt. skader eller mangler skal udbedres.

Vi udlåner kun til teknisk kyndige fagpersoner. Hvis følgende er volapyk, så skal du hyre en tekniker, der kan hjælpe dig med at låne de rigtige ting (og dit projekt): “Der er CEE 16/1 på PAR lamperne. Du skal bruge en LK jord eller Schuko han til CEE hun hvis du ikke har et CEE kabelsystem”.

Læs udlånsbankens regler

Ansøg om lån af udstyr

Når du skal låne udstyr, skal du udfylde og indsende en låneanmodning. Når vi har modtaget din ansøgning, gennemgår vi den og vurderer, om du opfylder Udlånsbankens regelsæt.

Læs mere om vores udstyr og ansøg om lån her

Andre spørgsmål

For andre spørgsmål, tjek vores FAQ her