Udlånsbank

Mangler du lys, lydgear eller AV-udstyr til din forestilling? Så kan du låne det gratis via Udviklingsplatformens udlånsbank for professionelt scenekunstudstyr.

Teknisk udstyr, som er købt for kulturstøttekroner, skal komme flest mulige i scenekunstbranchen til gode i stedet for at samle støv på et lager.

Udlånsbanken råder over et udvalg af udstyr til professionel scenekunst, der spænder fra EW 100 microports, røgmaskiner, videokabler til ETC lysborde. Det er ikke muligt at låne samlede sæt af gear til hele lys/lyd eller AV produktioner eller få teknisk support og service. På den måde foregår udlån i Udlånsbanken på samme måde som når teatrene låner udstyr af hinanden. Som låner skal du selv hente udstyret i vores sluse hvor det er stillet frem til dig på forhånd.

Bidragsydere til Udlånsbanken: Københavns Musikteater, Det Lille Turnéteater, Hotel Pro Forma og Rasmus Kreiner

Hvem kan låne?

Da udlånsbanken ikke er et professionelt udlejningsfirma, er det et krav fra Udlånsbanken, at du har teknisk kunnen til at navigere i bookingsystemet for at kunne låne udstyret. Du skal også selv kunne betjene udstyret og vide hvordan det håndteres, samt tilbagelevere det i samme stand.

Bemærk; vi udlåner kun til teknisk kyndige fagpersoner. Hvis følgende er volapyk, så skal du hyre en tekniker, der kan hjælpe dig med at låne de rigtige ting (og dit projekt): “Der er CEE 16/1 på PAR lamperne. Du skal bruge en LK jord eller Schuko han til CEE hun hvis du ikke har CEE kabler”.

Læs udlånsbankens regler +

Ansøg om lån af udstyr

Når du skal låne udstyr, skal du udfylde og indsende en låneanmodning. Når vi har modtaget din ansøgning, gennemgår vi den og vurderer, om du opfylder Udlånsbankens regelsæt.

Læs mere om vores udstyr og ansøg om lån her +

Andre spørgsmål

For andre spørgsmål tjek vores FAQ her +