Tid i rum – ’Fænomenet Peer – eller Lost in Communication’

Uge 22: Teaterkollektivet Nordic Trash Collaboration


Nordic Trash Collaboration er et skandinavisk teaterkollektiv stiftet i 2018 af scenograf Charlotte Calberg, video- og lydkunstner Tomas Björkdal og designer Johanna Törnkvist mht. at skabe tværæstetiske forestillinger og udstillinger med afsæt i aktuelle samfundsmæssige temaer.

Deres første projekt ’fænomenet Peer – eller Lost in Communication / Communication lost’ er en performancelignende forestilling, der sætter fokus på kommunikation som affald i vores hektiske informationssamfund.   

Det kunstneriske udviklingsforløb i Kulturhuset Indre By i uge 22 har fokus på at videreudvikle den kunstneriske idé i det tværæstetiske samarbejde – herunder undersøge hvordan tekst, de forskellige sprogskift, videoer og det scenografiske og lydmæssige rum fungerer i det samspil.

Medvirkende: Instruktør Brigitte Christensen (DK). Skuespillere: Susanne Storm (DK) og Sara Margrét Nordahl (IS). Manuskript og scenografi: scenograf Charlotte Calberg (DK). Scenografi: video og lydkunstner Tomas Björkdal (SE). Kostumer: designer Johanna Törnkvist (SE).

Genre: Tekstbaseret teater, fysisk teater, performance, udstilling/installation

Hvor: Skal opføres på Helsingør Teaters PASSAGE Festival i juli 2021 og efterfølgende på Langsjö Teater i Gnesta, Sverige

Støttet af: Nordisk Kulturkontakt og Helsingør Teater.

Foto credit: Tomas Björkdal

Om Tid i rum – KBH

‘Tid i rum – KBH’ er residensforløb til kunstnerisk udvikling i København, som udbydes gennem et Open Call – Tid i rum (ansøgningsfristen var 6. april 2021). Forløbene er af én uges varighed og ligger i uge 20 eller 22 i Kulturhuset Indre By.

Ud over et gratis prøvelokale/scenerum får de udvalgte kunstneriske undersøgelser stillet en faglig sparringspartner til rådighed, der kan give kritisk feedback i processen. Formålet er at give frie scenekunstnere og kompagnier tid i rum til at undersøge et kunstnerisk tema, form, arbejdsmetode eller lignende i et tidligt stadie i en kunstnerisk proces.

Forløbene er fortrinsvist givet til scenekunstneriske undersøgelser, som tager afsæt i kollektive, kunstneriske samarbejder. Læs mere og se alle Tid i rum – kunstneriske udviklingsforløb.