TID I RUM – Hvidkildevej 64

Udviklingsplatformen giver i foråret 2022 tid i rum til en række kunstneriske udviklingsforløb fra den frie, uafhængige scenekunst.

Fokus for de kunstneriske udviklingsforløb er at afprøve teknikker og skabe nye elementer, samt udvikle kunstneriske ideer. Ud over en professionel proscenium sal på Folketeatrets Lille Turnéscene på Hvidkildevej 64 får projekterne også stillet en konsulent gratis til rådighed.

Projekterne er udvalgt gennem to Open Calls; TID I RUM – Hvidkildevej 64, som havde ansøgningsfrist d. 1. december 2021 og TID I RUM – med lys og lyd, som havde deadline 28. marts 2022.

Udviklingsforløb på Hvidkildevej 64 / Foråret 2022

Teater Kimone v. Henriette Aarup og Cikaros v. Signe Løve Anderskov / Uge 9-10

Artister og idémagere Signe Løve Anderskov og Henriette Aarup har begge 20 års erfaring inden for nycirkus og fysisk teater. Fokus for deres kunstneriske undersøgelse er at udforske en ny cirkusrekvisit/scenografisk element – én stor kube formet af tilsammen 12 metalrør.
Kuben bliver det bærende element i en nycirkus forestilling, som cirkler om temaet perspektiv.
Henriette Aarup og Signe Løve Anderskov skal i løbet af det kunstneriske udviklingsforløb udvikle materiale og afsøge hvilke fysiske muligheder kube-konstruktionen åbner op for.

Projekt: Et samarbejde ml. Nycirkuskompagniet Cikaros og Teater Kimone m. arbejdstitlen ’Perspektiv’
Genre: Ny cirkus, Dans og koreografi, fysisk teater, non-verbalt teater
Medvirkende: Signe Løve Anderskov og Henriette Aarup m.fl.
Hvor: Premiere i foråret 2023 på Dynamo i Odense.


Marie Topp. Foto: Sigrid Nygaard

Visible Effects v. Marie Topp / Uge 11

Marie Topp skaber koncept-baserede koreografier på grundlag af intens bevægelsesresearch, der med udgangspunkt i et værkkoncept har til formål at sætte danseren i kropslige og følelsesmæssige tilstande, “states”. Topps værker er kendetegnede af at alle parametre, som fx koreografi, lys og lyd, er drevet af en dramaturgi som tager sit afsæt i danserens arbejde.
Den kunstneriske undersøgelse har fokus på at eksperimentere i et tværæstetisk felt ml. konceptuelt lysdesign og koreografi og afprøve koreografi og lysdesign til produktionen ’The Labyrinth”

Projekt: The Labyrinth
Genre: Dans og koreografi
Medvirkende: koreograf Marie Topp, lysdesigner Mårten K Axelsson, danser Emilie Gregersen og  danser Johanna Chemnitz.
Hvor: Dansehallerne, Teater Momentum, Inkonst (SV) i foråret 2022


Solvej Kyung-Sook Christiansen. Foto: Lis Kasper Bang. Kathrine Høj Andersen. Foto: Emilia Therese

Teater STUK v. Solvej Kyung-Sook Christiansen og Kathrine Høj Andersen  / uge 12

Forestillingen M.U.S. er en nyskrevet musikalsk komedie, som tager udgangspunkt i forestillingen om DEN PERFEKTE MUS-SAMTALE. Med forestillingen vil Teater STUK undersøge, hvordan markedskræfterne påvirker vores samfund og mellemmenneskelige relationer, samt det enkelte individ. Fokus for den kunstneriske undersøgelse er at kickstarte manuskriptudviklingen til forestillingen. Herunder lave research og afvikle en workshop med fokus på at generere materiale og udvikle koncept og form for forestillingen.

Projekt: M.U.S.
Genre: Tekstbaseret teater, musikteater
Medvirkende: musiker Rasmus Juncker, skuespiller Emma Sehested Høeg, skuespiller Kathrine Høj Andersen, skuespiller Solvej Kyung-Sook Christiansen, dramatiker William Lippert, scenograf Ida Grarup, lysdesigner Mathilde Niemann Hyttel, instruktør Anastasia Holst Nørlund


Evi Arnsbjerg Brygmann og Bianka Drozdik / uge 13-14

Evi Arnsbjerg Brygmann og Bianka Drozdik er begge uddannet dukkespillere ved Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch i Berlin. Fokus for deres kunstneriske undersøgelse er at arbejde med papir og undersøge hvordan papir som materiale i en æstetisk og performativ kontekst kan bringes til live, vokse og forgå.  Herunder videreudvikle den kunstneriske idé og afprøve koreografi med fokus på hvordan papir som materiale kan fortælle historier og interagere med publikum. Projektet med arbejdstitlen ’Paperlicious’ vil i første omgang bliver præsenteret som en workshop til en konference for terapeuter, som anvender dukker i deres terapi.

Projekt: Paperlicious
Genre:
Dukke og animationsteater, performance og fysisk teater/non-verbalt teater
Medvirkende: Evi Arnsbjerg Brygmann (DK) og Bianka Drozdik (HU)
Hvor: Konference i Berlin foråret 2022


DanseAtelier, Toaster, Tid i rum udviklingsplatformen for scenekunst

DANSEatelier / uge 18-19 I TOASTER

Triptykon III Splat er en sammenfoldning af tre forskellige værker lavet af DANSEatelier. De oprindelige værker er tidsligt forskudt af hinanden – Lowlands havde premiere 2021, Shriller har premiere 2022 og Dora Stays er en nystartet koreografi i sin skitserende fase.

Det kunstneriske udviklingsforløb har fokus på at undersøge hvad der sker, når ét værk føres gennem andre kroppe og kastes ud og falder ned. Splat! DANSEatelier vil eksplodere det oprindelige materiale og drage essenser frem.

Projekt: Triptykon III Splat
Genre: tværæstetisk koreografi og dans
Medvirkende: Emilia Gasiorek, Karis Zidore, Olivia Rivière, Stine Frandsen og Alice Martucci
Hvor: Triptykon III Splat vises senere i foråret i to forskellige formater skabt særligt til Teater Momentums black box og efterfølgende til Den Fries seks gallerirum. Eventen er tredje og afsluttende del af DANSEateliers trefoldede værk, Triptykon, som i sæson 2021/22 er blevet vist på Åbne Scene, Inkonst og Den Frie i samarbejde med Toaster.


TID I RUM_ FreeFall The Light Company_ udviklingsplatformen

The Light Company / uge 20-21

Hvordan danser man et angstanfald? Hvad sker der i kroppen, når angsten kommer snigende og hvordan lyder den? Med forestillingen FreeFall sætter danser og cirkusartist Jasmin Sofie Sabroe og lydkunstner Anne-Kristine Selvejer spot på et tabu belagte emne, og inspirerer til en åben dialog om psykiske lidelser.
Fokus for den kunstneriske undersøgelse er at skabe det rummelige lydbillede til FreeFall. Herunder at eksperimentere med setup af højtalere i forhold til lydbillede, koreografi og publikums placering.

Projekt: FreeFall
Medvirkende: Danser og cirkusartist Jasmin Sofie Sabroe, lydkunstner Anne-Kristine Selvejer og kunstnerisk konsulent Kajsa Bohlin
Genre: nycirkus, lydkunst, tværæstetisk


TID I RUM BeyondDarkness Udviklingsplatformen

Beyond Darkness / uge 22-23

ENTANGLED er en tværæstetisk og tværfaglig performance om den underjordiske verden af svampe, deres kommunikationssystemer og deres iboende tilknytning til (vores) liv. I et organisk sammenspil ml. dufte, bevægelse, lys, lyd og hukommelse vi udforsker mørkets underjordiske verden, dets mikroorganismers skjulte liv og sammenhængen mellem livet over og under jorden.
Den kunstneriske undersøgelse fokuserer på at afprøve lyd, samt væve lys ind i forestillingens scenografi. 

Projekt: ENTANGLED
Medvirkende: Scenekunsterne Nadja Mattioli og Nanna Hanfgarn Jensen. Lydkunstner Eliza Bozek, scenograf Mai Katsume og mykolog og bygger Anders Toft Pedersen
Genrer: Dans og koreografi, performance, tværæstetisk