Tid i rum – PEUPLE

Uge 22 og 35: KASPERSOPHIE (DK) og kunstformidler/performer Eik Leknesund Elnes (NO)

PEUPLE eksisterer i en vibrerende tvetydighed mellem multi-platform performance og kommercielt brand og tager afsæt i salget af et luksuriøst folklorekostume til børn.

Værket manifesterer sig fysisk som et pop-up showroom i gallerier og tomme butikslokaler og eksisterer online i form af en fungerende webshop som virtuel skulptur.

I udviklingsarbejdet under Tid i Rum – forløbet i Kulturhuset Indre By blev Eik Leknesund Elnes inddraget, da han i processen skal manøvrere en dobbelt performativitet som kunstformidler og salgspersonale. Dette samarbejde er en videreudvikling af et eksperiment med levende kunstguides iværksat af Statens Museum for Kunst på KASPERSPOHIE’s værk National Udstilling, hvor Eik var kunstformidler.

Det kunstneriske udviklingsforløb i Kulturhus Indre by i uge 22 havde fokus på at videreudvikle den kunstneriske idé i det tværæstetiske samarbejde – herunder undersøge det performative live elementet af værket – mødet med beskueren som forbruger, samt den performative dobbeltheden og dens iboende muligheder og problematikker.

Fokus for den kunstneriske undersøgelse i Gamle prøvesal på Folketeatret i uge 35 er introduktionen af og samspillet ml. værket og nye elementer såsom lyd og LED visuals. De to nye elementer skal give en engagerende nutidig og materiel kontrast og kant i værket, der ellers er tro mod historistiske fortællinger og et folkeligt visuelt udtryk og tilgang.

PEUPLE af KASPERSOPHIE. Tid i rum – Kunstnerisk udviklingsforløb i Kulturhuset indre By. Udviklingsplatformen for Scenekunst. Foto: Jacob Stage

Medvirkende: Designduo KASPERSOPHIE ved Kasper Hansen og Sophie Bellin-Hansen.
Kunstformidler og showroom assistent: Eik Leknesund Elnes.
Foto: AdeY.
Model: Claude Augustine Bellin Hansen.
Dragtproduktion: Technical Garment Design.
Knipling og perlearbejde: Rasa Vil Jewelry.
Vævede bånd: Papilionaceous Ltd.
Vævede labels: Reeckmann og Rødkær.
Gine produktion Bertrand Bellin.

Sparringspartner: Eva Jal, konsulent i performativitet indenfor ekslusiv detailhandel

Genre: Genreoverskridende ml. kostumehåndværkog performancekunst

Hvor: Skal opføres på SMK Thy i efteråret 2021

Støttet af: Statens Kunstfond og SMK Thy

Fotocredit: Jacob Stage

Om Tid i rum – KBH

‘Tid i rum – KBH’ er residensforløb til kunstnerisk udvikling i København, som udbydes gennem et Open Call – Tid i rum (ansøgningsfristen var 6. april 2021). Forløbene er af én uges varighed og ligger i uge 20 eller 22 i Kulturhuset Indre By.

Ud over et gratis prøvelokale/scenerum får de udvalgte kunstneriske undersøgelser stillet en faglig sparringspartner til rådighed, der kan give kritisk feedback i processen. Formålet er at give frie scenekunstnere og kompagnier tid i rum til at undersøge et kunstnerisk tema, form, arbejdsmetode eller lignende i et tidligt stadie i en kunstnerisk proces.

Forløbene er fortrinsvist givet til scenekunstneriske undersøgelser, som tager afsæt i kollektive, kunstneriske samarbejder. Læs mere og se alle Tid i rum – kunstneriske udviklingsforløb.