Udlånsbank

Udlånsbanken (USU) er etableret som en følge af Københavns Musikteaters nedlukning i 2018 og ønsker fra gode folk omkring musikteatret om at teatrets udstyr fremadrettet skulle komme scenekunstnere til gode.

Udlånsbanken fungerer med frivillig arbejdskraft og administreres gennem Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Bidragsydere til Udlånbanken: Københavns Musikteater, Det Lille Turnéteater, Hotel Pro Forma og Rasmus Kreiner

Regler for udlån

Udlån foregår på samme måde som når teatrene låner udstyr af hinanden. Det vil sige at det er gratis at låne udstyret, da USU på ingen måde er et udlejningsfirma.

Der er ikke samme service og support på gratis udstyr udlånt af frivillige, som ved udstyr fra et udlejningsfirma. Klik her for at komme til en liste over mulige udlejningsfirmaer, som kan være dig behjælpelig (hvis du mener at vi mangler et relevant udlejningsfirma på listen så skriv til os på usu@udviklingsplatformen.dk).

Link til side med liste over relevante teknik udlejningsfirmaer.

Bemærk at vi kun udlåner til teknisk kyndige fagpersoner. Hvis følgende er volapyk, så skal du hyre en tekniker der kan hjælpe dig med at låne de rigtige ting (og dit projekt): “Der er CEE 16/1 på PAR lamperne. Du skal bruge en LK jord eller Schuko han til CEE hun hvis du ikke har CEE”.

Konsekvenser af reglerne

Udstyrsbanken råder over en broget samling af gear, som ikke nødvendigvis passer sammen, hvilket til dels skyldes at noget af det udstyr som var tilovers fra Musikteatret ikke var i en ordentlig kvalitet/stand og derfor blev valgt fra. Der er ikke kabler til alt og der er ikke flightcases til at transportere gearet i. Det ville der måske heller ikke være hvis du skulle låne samme udstyr fra en kollega på et teater.

Hvis udstyret skal indgå i professionelle forestillinger, så skal det også være til at stole på i professionelle forestillinger. Derfor skal det ikke bruges af ukyndige eller på anden måde bruges for “hårdt”. Som konsekvens af dette er der lavet de lidt mere komplicerede regler.

USU REGELSÆT OG VEJLEDNING

USU modtager velfungerende udstyr til udlån. Har du udstyr, som du mener vil gøre nytte i udlånsbanken, så skriv til os på usu@udviklingsplatformen.dk.

Udlån

Gå direkte til udlånsformular

Tilgængeligt lydgear (lys+AV står længere nede)

Tilgængeligt lysgear (AV står længere nede)

Tilgængeligt AV gear