Udviklingsplatformen lancerer nyt program via Open Call – Kunstneriske Parløb

I en scenekunstnerisk produktion indgår mange forskellige fagligheder – og det er ikke altid, at man er så heldig at have en fagkollega eller sparringspartner inden for netop det fagområde man selv arbejder med.

Det vil Udviklingsplatformen gøre noget ved. Derfor lancerer vi et nyt program, ’Kunstneriske parløb’, som matcher og sætter kunstneriske parløb i gang for at styrke den enkelte aktør – og herigennem også den kunstneriske udvikling på tværs af teatre og scenekunstnere i den danske scenekunst.

”Udviklingsplatformen stræber efter at udvikle alle aspekter af scenekunsten til et højere fagligt niveau. Scenografren, lysdesigneren, lydkunstneren eller andre specialister på scenekunstneriske produktioner får ofte feedback fra instruktøren, koreografen eller måske fra de medvirkende, – men sjældent fra en fagspecialist. Det vil vi gerne give mulighed for med kunstneriske parløb. Ved at få en defineret ramme, og være en del af et struktureret forløb, vil vi gerne gøre det lettere, og mere legitimt, at give og modtage faglig sparring for de mange forskellige fagligheder, som indgår i en produktion”, siger Mikkel Harder, leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst

Mikkel Harder, leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst

Fokus er på scenekunstnerne bag scenen idet Open Call fortrinsvist kan søges af instruktører, lys- el. lyddesignere, videokunstner/fotografer, scenografer, dramaturger, koreografer eller dramatikere.

Det kunstneriske parløb skal knytte sig til en eller flere produktioner i teatersæsonen 2021/22,  hvor det er meningen, at parrene skal følge hinandens arbejde, ser hinandens produktioner og give gensidig faglig feedback.

Udviklingsplatformen matcher og faciliterer det første møde, samt dækker rejseomkostninger, for de scenekunstnere, som bliver udvalgt gennem Open Call.

Ansøgningsfristen er d. 8. juni. Læs mere og ansøg Kunstneriske parløb her: