Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 

Dit danske netværk

Hvis du gerne vil indlede samarbejder med andre danske scenekunstaktører/og eller få din forestilling ud at spille i Danmark er det første du skal gøre at lære nogle af de andre teatre/kompagnier/projekter at kende. Det kan du gøre ved f.eks. at deltage i brancherelaterede aktiviteter. Har du allerede en ide til eller måske en forestilling der er under produktion er det en god ide at øve en kort pitch/elevatortale som du kan bruge hvis du falder i snak med potentielle samarbejdspartnere eller nogen du tænker kunne være interesserede i at præsentere din forestilling.

Når du networker så husk altid at være nysgerrig og generøs med dig selv. Præsenter andre folk for hinanden og vend tilbage til dem du har haft interessante samtaler med og hvor du tænker at der er et samarbejdspotentiale.

Her er nogle af de platforme/begivenheder hvor store dele af scenekunstbranchen mødes:

CPH Stage
CPH STAGE er landets største scenekunstfestival for professionelt voksenteater og finder sted hvert år i starten af juni i København og på Frederiksberg. I 10 dage kan du se forestillinger fra hele landet plus en række internationale forestillinger. Ud over dette byder CPH STAGE også på et brancheprogram som er en oplagt mulighed for at træffe kollegaer fra hele landet.

Har du kig på et bestemt teater som potentiel samarbejdspartner så duk op til teatrets Cph Stage premiere og fang nogle af folkene bag forestillingen. www.cphstage.dk

Aprilfestival
Aprilfestivalen er hele Danmarks børneteaterfestival. Den afholdes i skiftende byer hvert år i april. Omkring 400-500 scenekunstaktører mødes hvert år her. Så arbejder du indenfor børne- og ungdomsteater området er dette alletiders sted at networke. www.aprilfestival.dk

Udviklingsplatformen for Scenekunst er løbende vært for forskellige branche-arrangementer. Duk op til dem og mød andre scenekunstaktører du ikke tidligere har mødt.

Uafhængige Scenekuntnere
Identificerer du dig som tilhørende det frie scenekunstfelt så kan det være en god ide at melde dig ind i Uafhængige Scenekunstnere.

Interesseorganisationen Dansk Teater
Som teater kan du melde dig ind i Dansk Teater.

IScene.dk er teatrets nyhedsportal, der blandt andet bringer anmeldelser, branchenyheder, omtale af begivenheder og events, samt opslag om ledige stillinger. Tilmed dig deres nyhedsbrev og følg med i nyt fra branchen.