Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 

Moving Identities

Med støtte fra programmet Creative Europe er UP tovholder og residency-vært i det treårige residency-samarbejde Moving Identities.

Om Moving Identities

Moving Identities er et treårigt udvekslingsprogram for scenekunstnere i seks europæiske lande. Samlet vil 72 kunstnere rejse mellem deres hjemland og to andre lande for at skabe en mere bæredygtig, mangfoldig og inkluderende base for europæiske identiteter i scenekunstbranchens frie felt.

Formålet med projektet er at opnå større diversitet i den europæiske scenekunst og styrke underrepræsenterede kunstneres internationale netværk og synlighed gennem internationale residencies. Moving Identities giver også anledning til vidensdeling mellem partnerne, hvilket skal sikre udviklingen af redskaber, som kan støtte mangfoldige kunstnere og temaer.

Hvert år udvælges en gruppe kunstnere fra deltagerlandene. Hver gruppe vil modtage tre residencies: et i deres hjemland og to internationale residencies. Det giver dem mulighed for at udvikle deres kreative praksis i en europæisk kontekst. Kunstnere mødes også online for at netværke og modtage rådgivning.

Moving Identities vil undersøge, hvordan scenekunsten forbinder os og bidrager til et mere retfærdigt og samlet Europa.

Residency-værter

Der vil være residency-ophold hos Udviklingsplatformen for Scenekunst (Danmark), Vonk (Belgien), Nau Ivanow (Spanien), HELLERAU (Tyskland), Davvi – Centre for Performing Arts (Norge) og Sõltumatu Tantsu Lava (STL) med Vaba Lava (Estland).

Eksperter og mentorer

For at løfte fagligheden vil fem rådgivningspartnere tage del i projektet og hjælpe til med at arbejde mod en mere bæredygtig og mangfoldig kultur i den europæiske scenekunst. Rådgivningspartnerne er: CKI (Danmark), Bæredygtig Scenekunst NU (Danmark), Himhearandit (Danmark), ITI (Tyskland) og Dansk Kulturinstitut DCI (Estland).

OPEN CALL

Udviklingsplatformen for Scenekunst opfordrer kunstnere, der er villige til at undersøge ’europæisk identitet i dag’ under temaer som diversitet og inklusion, til at søge vores, internationale open call i EU-projektet Moving Identities.

UP er tovholder på Moving Identities og er selv vært for en række residencies i efteråret 2023 og foråret 2024. Du kan følge de igangværende residencies på www. Movingidentities.eu og her kan du også orientere dig om det næste Open Call i foråret 2024 for sæson 2024/25.

Moving Identities giver kunstnere mulighed for at udvikle en projektidé og kunstnerisk vision gennem tre betalte residencies. Moving Identities har et fokus på bæredygtighed og vil prioritere såkaldt slow travel, hvor vi udforsker at rejse så meget med f.eks. tog, som muligt.

Open call 2023 er lukket. Deadline for ansøgning var 8. maj 2023 kl. 23.59.

1715d749 24f1 53d4 ca53 1c3db62ca239

Følg Moving Identities

     Find hjemmesiden for Moving Identites her
     Tilmeld dig Moving Identities nyhedsbrev her 
     Følg med på Instagram her

For yderligere information, kontakt projektleder Astrid Aspegren: astrid(a)udviklingsplatformen.dk

Støttegivere

EN Co Funded by the EU POS 1536x322
SKF logo red RGB 248x300