Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 
Fra dato Til dato
10. april
Event
Morgenbriefing hos Performing Arts Platform (online)
Læs mere
11. april – 03. maj
Workshop
ViZARTS Workshop: “AI & Virtual Production for Filmmakers”!
Læs mere

Kære Scenekunstnere,

Så er det atter blevet tid til at invitere til vores næste ViZARTS Workshop: “AI & Virtual Production for Filmmakers”!

I de seneste par år har vi haft mange filmmagere, scenekunstnere, skuespillere og teknikere med på vores hands-on workshops, hvor alle har lært mere om Virtual Production workflows ved at producere scener sammen.

Hidtil har vi fokuseret på at arbejde mod “Final Pixels in Camera” og “In-Camera VFX” scener, hvor “what-you-shoot-is-what-you-get” uden post arbejde, fordi vi ikke bruger green-screen.

Her er lidt inspiration fra de seneste workshops, hvor alt er optaget i vores “Virtual Production Training Facility Studio” i en kælder på Aalborg Universitet’s Campus i Københavns Sydhavn:

https://youtu.be/jMJ67wIM3Co

På vores næste gratis hands-on workshop her til april, vil vi udfordre filmsproget og det kunstneriske udtryk ved at udforske, hvordan vi kan udnytte Artificial Intelligence i et Virtual Production workflow, samtidig med at vi diskuterer etik og ophavsrettigheder når man arbejder med AI i filmproduktion.

Der kræves ingen tekniske forudsætninger, og man skal bare være åben for at eksperimentere med ligesindede filmmagere og bidrage med sin egen viden og faglighed.

Som altid udvælger vi et hold bestående af filmmagere og teknikere blandt ansøgerne og der er derfor begrænsede pladser.

- Så hvis du vil være med på den næste AI & VP opdagelsesrejse med os hos på AAU i København (11/4 + 30/4-3/5) - så skynd dig at læse mere og ansøg inden påske - lige her:

https://www.facebook.com/events/249341528249036/

ViZARTS projektet er bl.a. Støttet af Nordisk Film Fonden, Medialogi uddannelsen på Aalborg Universitet og Samsung.

14. april – 21. april
Festival
Klap. Teaterfestival for små og store
Læs mere
18. april
Open Call
Open call: Nordisk Teaterlaboratorium
Læs mere

OPEN CALL: TVÆRÆSTETISKE PROJEKTER INDEN FOR MUSIK OG SCENEKUNST HOS NORDISK TEATERLABORATORIUM

Få produktionsfaciliteter til jeres projekt og netværksmuligheder hos Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro.

Er I på udkig efter rammer til at udvikle og skabe en kunstnerisk produktion inden for musik og scenekunst? Så kom til Holstebro og få plads til jeres projekt samtidig med, at I får mulighed for at opbygge netværk med andre kunstnere.

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret er Danmarks fjerde største ensembleteater og det ældste egnsteater. Vi er ikke kun et teater, der leverer fremragende oplevelser, men også et teater, der er dybt forankret i det lokale, regionale og internationale kunstneriske netværksmiljø.

Vi tilbyder, som en del af netværket for produktionsfaciliteter, to årlige forløb på 3 uger, hvor I som gruppe kan bo på Nordisk Teaterlaboratorium, mens I arbejder med jeres projekt. I kommer til at indgå i huset med både de fast tilknyttede kunstnere og andre kunstnere in residens, og I bliver en del af et internationalt miljø.

I forløbet får I stillet en af vores teatersale til rådighed, hvor I har mulighed for kunstnerisk sparring, arbejdsrum, bistand fra tekniker og producent, samt PR- og kommunikationssparring. Derudover er der mulighed for overnatning på single- eller dobbeltværelse med adgang til fuldt udstyret køkken. Som afslutning på forløbet vil der være mulighed for en åben visning.

SÅDAN SØGER DU
Ansøgningen skal indeholde følgende:
• En beskrivelse af projektet (maksimalt en hel side)
• CV for enkelte kunstnere eller gruppen (maksimalt en side)
• Varighed: 3 uger
• Ønsker til faglig sparring og involvering – herunder hvilket produkt I forestiller jer at ende med efter opholdet hos os? Er det et pilotprojekt, en undersøgelse, et færdigt værk eller andet? Og hvordan kan vi hjælpe jer videre?
• Ønsker til sal og periode (NTL Sal information: https://ntl.dk/p/om-ntl/facili...)

Perioder i 2024: en af vores 3 sale i Nordisk Teaterlaboratorium kan søges benyttet i ugerne:
• 3 uger: 21. juni - 12. juli
• 3 uger: 15. juli - 5. august

Ansøgningsfrist: 18. april – I får svar senest en måned efter. Alle dokumenter sendes i en mail til Simon Beyer-Pedersen på mail simon@ntl.dk.

19. april
Open Call
Open Call: Agder Teaterlaboratorium - Hands on!
Læs mere
22. april
Netværksmøde
Netværksmøde: Scenekunstnere ser grønt
Læs mere

“Scenekunstnere ser grønt” inviterer alle interesserede til dialog om det regenerative mindset. Her kan du møde Ditte Koefoed Staalgaard og Andrea Dürr - to passionerede kreative kaospiloter, der sammen er i gang med at undersøge hvilke regenerative elementer burlesque-genren kan bidrage med i vores samfund. De arbejder med idéen om at skabe en bæredygtig regenerativ produktion, der udforsker selvudtryk, historiefortælling og krops-positivitet. Deres projekt ender ud i 3 forestillinger på Rosenteatret d. 16.-18. maj.

På netværksmødet deler de ud af deres indsigter i det regenerative mindset; Vi er nødt til at være bevidste om, at det vi skaber, og måden vi skaber det på, ikke bare er bæredygtigt, men bidrager til nyt liv i scenekunsten. Regenerative aspekter handler nemlig ikke blot om at bevare, men om at genoplive og forny vores forhold til naturen, samfundet og økonomien. Med inspiration og vejledning fra Eline Sørensen, som har dedikeret sin karriere til det regenerative, vil Andrea og Ditte på dette møde skabe rum for samtale og refleksion.

Performing Arts Platform lægger lokale til "Scenekunstnere ser grønt”, som i øvrigt er selvorganiseret. Alle interesserede er velkomne.

Vel mødt!

Hvor

Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1G, 1.tv, 8000 Aarhus C.

Tilmelding
Det er gratis at deltage, men tilmelding nødvendig.

22. april
Open Call
Open Call: Fault Lines
Læs mere

Lîla Dance is looking for 3 contemporary-trained dancers currently based in Denmark, to join the cast of 'Fault Lines' for two Performances at Bora Bora Theatre during Aarhus Festival 2024.

Lîla Dance is run by Abi Mortimer and Carrie Whitaker. They are a small, friendly, hard-working team based on the South Coast of England. They work with talented freelancers, who bring their own creative magic to each production from dancers to dramaturgs to designers.

And now you can be one of the the three dancers based in Denmark to join the cast of their performance 'Fault Lines'!

The audition process will require you to access a series of short dance excerpts from the 'Fault Lines' show (finde video links and read more about the audition process below).

If you are one of the successful applicants you will learn sections of the work through video rehearsal, online sessions with the Lîla cast and in person rehearsals at Bora Bora Theatre, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C.

The application deadline is Monday April 22th 2024.
We will aim to let everyone know the outcome of their application by Tuesday 30th April 2024.

Work fee (see below)

The project is supported by The Danish Arts Foundation and Arts Council England.

22. april
Open Call
Open call: Aveny-T søger huskunstner(e) til sæson 2025/2026
Læs mere

Teatret ønsker at producere en lille forestilling til Væksthusets cirka 50 pladser og en større forestilling til Store Scenes 400 pladser i sæson 2025-2026.

Stillingen som huskunstner/huskunstnerhold kan søges af professionelle kunstnere indenfor alle scenekunstneriske fagligheder og indenfor alle genrer og tværæstetiske formater. Vi opfordrer alle til at søge uanset køn, alder, etnicitet, funktionsvariation, religion eller seksualitet.

Huskunstnerskabet kræver en stærk interesse i- og ambition for at lede en proces for et kreativt team og i tæt samarbejde med Aveny-T’s faste personale.

24. april
Open Call
Open Call - DEBUT FEST 2024
Læs mere

Open Call - DEBUT FEST 2024


DEBUT FEST er en 1-dags festival, som finder sted i HUSET d. 7. september 2024, hvor vi åbner alle husets scener og kroge for kreative upcoming kunstnere og kulturskabere på tværs af kunstgenrer.

Du kan melde dig til inden for kategorierne: billedkunst, litteratur, film, teater, dans, performance og musik, samt kategorien ‘andet’, hvis dit projekt falder helt uden for de gængse genrer eller et sted midt imellem.

DEBUT FEST er en festival for:
Uetablerede og non-kommercielle kunstnere og projektskabere, som ønsker at komme bredt ud med sine værker.
Nye og debuterende værker, der er aktuelle for et kulturinteresseret publikum.

Som deltager i DEBUT FEST bliver du en del af et inspirerende fællesskab med andre debuterende kunstnere, og får udvidet dit netværk i kulturbranchen. Vi tilbyder, som arrangører, hjælp til at søge fonde til dit projekt, og bidrager selvfølgelig med markedsføring af dig og dit projekt, samt teknisk hjælp og udstyr når festivalen afvikles.
OBS! Der gives ikke honorar for deltagelse i Debut Fest.

Debuterende kunst hører ikke en bestemt alder til, og vi har derfor ingen aldersgrænse for deltagerne til DEBUT FEST. Ofte er deltagerne mellem 20-30 år, men der har de foregående år også været deltagere, som var ældre.

Du tilmelder dig via denne tilmeldingsblanket senest d. 24. april kl. 12.00. Efter ansøgningsfristen vil HUSET og Snabslanten i fællesskab udvælge de projekter, som skal med til DEBUT FEST.

Din ansøgning vil blive håndteret fortroligt og med stor respekt for, at du måske deler noget, som ikke er blevet vist offentligt før.

Vi glæder os til at se din ansøgning igennem!

For yderligere information og spørgsmål, kan du kontakte os på nr79@kk.dk.

HUSET X SNABSLANTEN

26. april
Open Call
OPEN CALL: Moving Identities
Læs mere

Join Moving Identities – a border-crossing residency programme for performing artists

Move people, move standpoints, move perceptions. Challenge perspectives, connect with people and places. This is Moving Identities.


Are you a performing arts group or company based in Denmark, Norway, Germany, Belgium, or Spain? And do you want to further explore European identity, diversity, and inclusion?

Join us for an extended artistic exchange with residencies, seminars, mentoring, and cross-border collaboration.

We’re offering the opportunity for you to develop a project idea and artistic vision through three paid residencies – one in your country of residence, and two abroad with our partner venues.

The programme is committed to a sustainable practice and will prioritise slow travel where possible.

30. april
Open Call
CITOFONARE PIMOFF 24/25: Residencies Programme for Contemporary Dance
Læs mere

Pim Spazio Scenico cultural association, based at PimOff Theatre in Milan, launches the 10th edition of the open call Citofonare PimOff, its residency programme in support of national and international choreographic research.

This programme reflects the vision that the association has grown over the years, by an accurate observation of the creative context within it operates. PimOff acts as collector and booster for emergent artists.

THE OPEN CALL

Citofonare PimOff supports dance projects at their creation phase that have never debuted and have never been presented in front of a public in their final form.

PimOff will provide to all selected artists a creative residency, up to a maximum of 10 days, from February to May 2025. The exact length and all arrangements for the development of the residency will be discussed by the organizational office of PimOff with the company, and will depend on the nature of the proposed project and its stage of progress.

Whatever the stage of development of the project is, at the end of the residency, all companies/artists can present their project to the public (in form of open rehearsal, study or preview) and are asked to lead a training or laboratory activity open to the public.

PimOff will provide:

  • Theatre room (schedule to be agreed).
  • Accommodation (open space for a maximum four people, with kitchen).
  • Financial support up to 3000 €.
  • Technical counselling.
  • Organisation, promotion and communication support.
01. maj
Open Call
OPEN CALL Åbne Scenes program 2025
Læs mere
01. maj
Frist
Kulturudviklingspuljen
Læs mere

Kulturudviklingspuljens formål er at fremme produktionen af kunst af høj kvalitet i Aarhus Kommune og udvikle det producerende kunstmiljø og opkvalificere det kulturelle vækstlag i Aarhus Kommune.

Puljen støtter:

kunstprojekter (herunder ideudvikling, planlægning, forberedelse, produktion og gennemførelse af projekter)initiativer, som bidrager til en fortsat udvikling af det professionelle kulturliv i Aarhus Kommune og initiativer, som opkvalificerer det kulturelle vækstlag.etårige kunstprogrammer og aktivitetsprogrammer.

01. maj
Open Call
Open call: Åbne scene 2025
Læs mere

Invitation til scenekunstprojekter //
Søg om kuratering til Åbne Scenes program i hele 2025.

Ansøgningsfrist til Åbne Scenes Open Call er den 1. maj 2024 kl. 23.59

Om Åbne Scene
Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus er et residens-program for professionelle, selvproducerende scenekunstnere med fokus på kunstnerisk udviklingsarbejde. Residens-programmet understøtter udelukkende work-in-process-projekter i det frie scenekunstfelt og kurateres på baggrund af et årligt open call, som kunstnere på tværs af alle scenekunstgenrer kan søge.

Åbne Scene tilbyder tid til eksperimenter og fordybelse i Godsbanens teknisk veludstyrede blackbox, teknisk bistand og sparring ved scenens tekniske team samt mulighed for overnatning i et eller flere af Godsbanens gæsteværelser.

Åbne Scene prioriterer projekter der arbejder med; kunstnerisk research, vidensdeling og interaktion med lokale aktører og miljøer, og som har behov for netop en black box.

06. maj – 08. maj
Festival
DANISH+ festival
Læs mere

DANISH+ is an international showcase presenting some of the best of contemporary professional Danish performing arts for children and youth.

The showcase takes place every second year where theatre representatives from around the world are invited to the lovely city of Aarhus, Denmark. The next edition will take place in 2024 May 6-8.

14. maj
Open calls: CPH Stage
Læs mere

CPH STAGE ønsker at samle årets bedste og væsentligste forestillinger fra hele landet til glæde for publikum såvel som internationale gæster. Det gør vi via to tiltag:

- Den kuraterede linje består af fem udvalgte forestillinger om året. Den kuraterede linje skal styrke festivalens publikumsprogram med et udvalg af årets bedste og væsentligste danske forestillinger fra hele landet. Forestillingerne udvælges af et dansk kurateringsudvalg ud fra to årlige open calls. Læs mere længere nede på siden.

- Transportbidrag til udvalgte forestillinger produceret uden for Region Hovedstaden.Ansøgningerne bliver behandlet løbende. Læs mere og ansøg nederst på denneside.

22. maj – 26. maj
Festival
Spor festival
Læs mere
27. maj – 30. maj
Festival
The Genderhouse Queer Arts Festival
Læs mere

Once again, The GenderHouse Queer Arts Festival opens its doors to a plethora of artistic experiences that break norms, boundaries, and our everyday thinking, this year under the theme JUSTICE – JUST THIS.

30. maj – 08. juni
Festival
CPH stage
Læs mere
31. maj
Frist
Culture Moves Europe: Individual Mobility Action 2
Læs mere

Culture Moves Europe’s second call for individual mobility targets artists and cultural professionals working in the following sectors: music, literature, architecture, cultural heritage, design and fashion design, visual arts and performing arts.

The Individual Mobility Action supports artists and cultural professionals to carry out a project with a partner of their choice in another Creative Europe country. The call is open to individuals and groups of up to 5 people, who wish to implement projects lasting between 7 to 60 days for individuals and 7 to 21 days for the groups. The grant contributes to travel and subsistence costs, and offers additional top-ups based on grantees’ individual situation.

31. maj – 09. juni
Open Call
Applications to the 2024 Kaimera Lab Are Open
Læs mere

Apply to take part in the next Kaimera Lab by January 22, 2024

The Kaimera Lab is a unique opportunity for creative people to come together and delve into the processes of creating, producing and presenting new forms of live performance, particularly focusing on work that is immersive, participatory, site-specific and interdisciplinary.

31. maj
Open Call
Culture Moves Europe: Call for Individual Mobility of Artists and Cultural Professionals
Læs mere

Culture Moves Europe is the permanent mobility scheme funded by the Creative Europe programme of the European Union and implemented by the Goethe-Institut.

It offers grants to artists, cultural professionals and host organisations in all Creative Europe countries who work in the sectors of architecture, cultural heritage, design and fashion design, literary translation, music, performing arts and visual arts.

The scheme fosters sustainable and inclusive mobility and gives particular attention to emerging artists and cultural professionals.

The scheme is composed of two action lines:

Individual mobility for artists and cultural professionals.Residencies for host organisations.

The current call targets individual artists and cultural professionals. It runs until the end of May 2024 but has monthly cut-off dates for rolling evaluations. The mobility itself can take place at any time within one year after signature of the grant agreement, and should last between 7 and 60 days.

31. maj
Open Call
Culture Moves Europe – mobility grants deadlines are coming up
Læs mere

Get costs for travel and allowances covered with EU grants.

May 31 is the deadline for individual mobility grants for artists who need to travel and getting by abroad in any of the 40 Creative Europe countries

Projects that are supported pursue two of the following goals:

  • to explore: to conduct creative and artistic research, to investigate, inspire and work on a specific theme or a new concept
  • to create: to engage in a creative process seeking to produce a new piece of artistic/cultural work
  • to learn: to enhance the participants’ competences and skills through non-formal learning or collaboration with a specialist
  • to connect: to develop a professional network, to strengthen the participants’ professional development, to engage with new audiences

May 15 is the deadline for organisations that host residencies. 

Read all details and apply for grants at Creative Europe's Culture Moves Europe Programme: https://culture.ec.europa.eu/c...

03. juni
Frist
Garantiordningen – Optagelse af forestillinger
Læs mere

Optagelse af forestillinger til Garantiordningen for voksenturneteatre vedrørende sæsonerne 2023/24 og 2024/25.

03. juni
Frist
Scenekunstforestillinger til KSelekt i sæson 2025/2026
Læs mere

Optagelse af professionelle scenekunstforestillinger til KSelekt på Lille Scene i Skuespilhuset på Det Kongelige Teater i sæson 2025/2026. 

04. juni
Frist
Scenekunst for børn og unge og voksne
Læs mere

Mindre teatre, scenekunstgrupper, uafhængige scenekunstnere og aktører kan søge om tilskud til scenekunstneriske formål evt. inklusiv projekternes internationale aktiviteter.

Derudover kan der søges til enkeltstående internationale aktiviteter.

Note:

OBS! Ansøgningsvejledningen er opdateret i forhold til fristen den 15. januar 2024! Ansøgningsvejledningen opdateres og ansøgningsskemaet lægges på senest en måned før fristen.

Vær opmærksom på, at du kan indsende din ansøgning indtil 14:00 på dagen for ansøgningsfristen, men vi anbefaler, at du indsender i god tid.

11. juli – 14. juli
Festival
Inspirationsrejse til gadeteaterfestival
Læs mere

Gadeteater er en stærk tradition i Frankrig.

Vil du samle inspiration på festival Chalon Dans la Rue i Frankrig sammen med os, producenter af Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler?

Så kom med. 

Se mere her: https://www.linkedin.com/posts...

28. august – 31. august
Festival
Internationale Tanzmesse NRW
Læs mere
31. august
Event
Dansehallernes åbning i Carlsberg Byen
Læs mere
03. september – 08. september
Festival
OPENINGS
Læs mere